4 Langkah Pengiklanan Di Youtube

youtubes

4 Langkah Pengiklanan Di Youtube. Langkah # 1 : Mendaftar Keahlian. Walaupun banyak cara yang boleh di gunakan untuk membuat pengiklanan melalui penghasilan video, tetapi saya melihat penggunaan Youtube.com sebagai perantara pengiklanan video adala yang terbaik setakat ini. Ini kerana keahlian Youtube yang berjuta orang sangat-sangat memberi manfaat kepada pengiklanan ... Read more »

Menentukan Harga Barangan.

Menentukan Harga Barangan. Menentukan harga bagi setiap produk atau perkhidmatan yang anda sediakan adalah sesuatu yang agak sukar. Ini kerana ia terpaksa mengambil kira faktor kos bahan mentah, kos penghasilan, kos pengangkutan, kos sewa kedai dan macam-macam kos lagi. Berbeza dengan penghasilan produk atau perkhidmatan yang berteraskan produk maklumat. Ia ... Read more »

5 Langkah Menulis Isi Kandungan.

5 Langkah Menulis Isi Kandungan. Langkah # 1 : Masalah & Penyelesaian. Pembaca mempunyai peringkat-peringkatnya sendiri. Biasanya pembaca lebih menggemari penulisan yang dapat menghuraikan sesuatu masalah dan penulis dapat menghuraikan penyelesaiannya. Pembaca akan dimotivasikan dari pembacaan karya tersebut. Oleh yang demikian, sesuaikan penulisan anda samaada mahu menulis topik bagi menghuraikan ... Read more »

Pengenalan Kepada Surat Jualan.

Pengenalan Kepada Surat Jualan. Surat jualan adalah kaedah penyampaian jualan sesuatu produk atau perkhidmatan yang diterjemahkan ke dalam bentuk penulisan. Konsep yang digunakan dalam surat jualan adalah pelanggan akan membuat tempahan atau membeli produk atau perkhidmatan yang dibaca melalui surat ataupun website. Surat jualan merupakan salah satu kaedah yang diguna ... Read more »

Makan gaji atau kerja sendiri.

Makan gaji atau kerja sendiri. Pernahkah anda mengeluh kerana wang tidak cukup? Saya percaya ramai orang akan meluahkan perkara yang sama ini kerana mereka tidak faham dengan konsep menjana pendapatan dengan bekerja dengan manusia yang sebenarnya. Anda tahu bahawa anda perlu bekerja untuk mendapatkan wang, tetapi persoalan yang perlu di ... Read more »

Kesalahan yang perlu anda tahu mengapa anda tidak kaya.

Kesalahan yang perlu anda tahu mengapa anda tidak kaya. Jika anda masih tidak kaya walaupun sudah bekerja hampir 10 tahun, ada sesuatu yang tidak kena pada diri anda. Cuba jawab pertanyaan ini dengan jujur. Apakah matlamat anda dalam bulan ini? Jika anda dapat memberikan sekurang-kurangnya 1 jawapan, maka anda bolehlah ... Read more »

Amalan-amalan harian orang kaya yang perlu anda tahu.

Amalan-amalan harian orang kaya yang perlu anda tahu. Adakah anda tahu bahawa dalam diri anda terdapat satu kuasa di mana kuasa tersebut dapat menggerakkan anda daripada melakukan sesuatu perkara tanpa perlu berfikir untuk melakukannya? Menggosok gigi merupakan salah satu contoh bagaimana kuasa ini boleh menggerakkan anda daripada tidak berfikir tentangnya. ... Read more »

Rahsia SEO.

Rahsia SEO. Search Engine Optimization (SEO) adalah proses pembelajaran yang sangat-sangat diperlukan oleh seorang pemasar di internet. Pemasar internet berpendapat tanpa menyediakan isi kandungan dengan menggunakan kaedah SEO yang betul akan menyebabkan sesebuah website atau blog itu tepu tanpa pelawat. Proses pembelajaran untuk menjadi seorang yang pakar SEO ini bukan ... Read more »

Pengenalan Kepada Pemasaran Internet.

Pengenalan Kepada Pemasaran Internet. Pemasaran di internet merupakan pengganti kepada pemasaran konvesional pada ketika ini. Ramai pengusaha kini telah berlumba-lumba memasarkan produk dan perkhidmatan mereka melalui internet. Apakah yang membuatkan ramai pengusaha berubah ke pemasaran internet? Apakah kelebihan yang terdapat pada kecanggihan teknologi internet ini? Antara sebab utama adalah kerana ... Read more »