Jan 042010
 
1159584765

1159584765
Internet menjadi medium yang sangat berkesan dalam pemasaran pada ketika ini.

Pemasaran yang paling berkesan di sini bermaksud kemudahan kepada pengusaha membuat pemasaran dari segi pengiklanan, perkongisan maklumat, membuat bayaran dan pembinaan rangkaian pelanggan.

Dengan kecanggihan teknologi ini pakar-pakar pemasaran internet telah berjaya menghasilkan sistem untuk memberikan manusia satu peluang penjanaan pendapatan yang dipanggil sebagai ‘Sistem affiliate’.

Secara konsepnya sistem affiliate ini lebih kurang sama dengan konsep penjanaan pendapatan yang dijalankan oleh ejen dan wakil pengedar yang telah kita bincangkan sebelum ini.

Konsepnya sama iaitu menjual dan dapatkan komisen. Ia menjadi sistem penerimaan komisen paling mudah dan berkesan kerana dijalankan secara online.

Online disini bermaksud wakil penjual atau agen tidak perlu bercakap dan berpeluh dalam membuat jualan.

Dengan kecanggihan sistem affiliate ini, agen hanya perlu membawa pelanggan lain ke halaman website si pengusaha melalui kaedah pemasaran internet yang akan saya jelaskan dalam bab seterusnya nanti.

Jika pelanggan yang dibawa tadi telah bersetuju untuk membeli produk yang ditawarkan di halaman website si pengusaha, sistem affiliate ini akan memberikan komisen kepada agen tadi secara automatik.
Kesemua transaksi dan perjalanan dilakukan secara automatik dan online.

Untuk menghasilkan sistem affiliate ini bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Ia tidak seperti sistem memberi komisen yang dibuat dalam sistem konvesional. Sistem ini hanya boleh di lakukan oleh Programmer.

Untuk menjadi agen bagi sistem affiliate ini tidaklah pula sukar, syaratnya tidak terlalu ketat cukup sekadar orang itu mempunyai pengetahuan dalam penggunaan komputer dan internet.

Untuk memasarkannya pula memerlukan seseorang itu berpengetahuan dalam teknik pemasaran internet yang akan saya bincangkan dalam bab seterusnya nanti.

Saya telah menyediakan program affiliate sendiri yang boleh anda sertai secara PERCUMA!

Program Affiliate IBC

  4 Responses to “Menjadi Wakil Pengedar Di Internet (Affiliate).”

  1. Salam…saya ibu tunggal yg kematian suami sejak 1 yg lalu dgn 5 org anak2 yg sedang membesar dan belajar….Saya sgt teringin myertai program ini…cuma sy tak yakin saya dpt buat sehebat org2 yg memberi testimoni….RM295 itu sgt besar buat saya yg pendapatan tak seberapa sebagai guru KAFA.Jadi utk mengeluarkan wang sebyk itu sya benar perlu keyakinan diri… , saya takut bila dpt kt saya, sy tak dpt memanfaatkan dgn baik,walau sistem itu ternyata amat berkesan sekali pun…oleh itu tlg lah bg saya nasihat dan bukti2 yg lebih kukuh utk org spt saya…testimoni 2 tu bkn tak cukup tapi saya tak dpt peluang nak berinteraksi dgn mereka sendiri samada melalui telefon atau emel….T.Kasih

  2. Keyakinan sangat penting dalam perniagaan sebab jika yakin tidak ada dlm diri itu sebabnya keyakinan dan perasaan untuk mengikuti sesuatu program atau apa sahaja bentuk perniagaan sangat susah. Ini yang kita alami sekarang ini, oleh itu untuk melihat perubahan kita harus keluar ari comfort zone yang sempit dan melihat setiap perniagaan yang boleh membantu kehidupan adalah satu peluang.

    Untuk mengikuti satu satu perniagaan, kita kena banyak belajar dan banyakkan bertanya pada sesiapa sahaja yang telah lama dlm bidang perniagaan. Kena pastikan juga setiap program yg kita ikuti boleh membawa pulangan namun adakalanya program yg kita sertai memang boleh membantu diri tetapi dalam perniagaan ini tidak semua boleh memperolehi apa yang dikehendaki dengan cepat atau mudah, ianya memerlukan masa,kesabaran,keyakinan dan sokongan untuk berjaya.

    Jika boleh belajar dahulu dari org org yang telah lama, banyakkan membaca, mempelajari kaedah-kaedah yang mereka gunakan, fahami dahulu istilah perniagaan internet sebab adakala nya kita yang kurang arif akan terjerumus dlm perniagaan yang menipu.

  3. baru nak berjinak-jinak dlm dunia affilite.., hope boleh success la hendaknya. thanx byk bg tips percuma..

  4. saya cuba menghubungi mkagrotech.com yang tuan sebut dalam e book “buat duit pertanian moden” muka surat terakhir.. saya ingin membeli bahanpertanian. ap nombor hp pegawainya

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.