Mar 142009
 

Mengapa Promosi Di Internet.

Asasnya jika anda mahu menjual produk atau perkhidmatan di internet anda memerlukan kemahiran pemasaran di internet. Saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana melakukannya tetapi sebelum itu anda perlu tahu mengapa anda perlu memilih internet sebagai aktiviti promosi dan pengiklanan.

(1.) Lebih Murah Dan Berkesan.

Pemasaran konvesional tidak memungkinkan kita orang biasa ini yang tidak mempunyai banyak modal untuk membuat pengiklanan terhadap produk atau perkhidmatan yang mahu dijual.

Ini kerana kos pengiklanan sangat mahal dan belum tentu berkesan dalam konsep pemasaran konvesional.

Untuk pengiklanan 3 keluaran saya telah menghabiskan lebih dari RM500.00 di majalah yang kurang di baca. Di internet saya hanya perlu menghabiskan kurang dari RM500.00 sebulan untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan dimana ianya dapat dilihat oleh seluruh dunia. Ini telah di buktikan oleh syarikat pengiklanan terbesar di internet iaitu Google Adword.

Google Adword menjadi kaedah pengiklanan yang sangat berkesan dalam mengiklankan produk atau perkhidmatan. Ini kerana ramai orang yang menggunakan enjin carian mereka iaitu Google.com.

Kebijaksanaan enjin carian Google.com lebih terserlah dengan kewujudan program Google Adsense dimana program ini secara tidak langsung memberi pendapatan tambahan kepada penyiarannya dan juga kaedah penyebaran iklan dengan lebih meluas. Melalui konsep inilah iklan Google Adword ini dapat dilihat oleh ramai orang.

Asasnya pengiklanan ini boleh di lakukan sendiri. Kos pengiklanannya yang berpatutan sangat memungkinkan kita orang biasa membuat pengiklanan.

Perlu diingat kesilapan membuat pengiklanan di Google adword akan memerlukan kita membuat bayaran yang agak besar jika tidak kena pada caranya.

Kini terdapat syarikat atau individu yang boleh membantu anda untuk membuat pengiklanan di Goole Adword jika anda tidak tahu menggunakannya.

  2 Responses to “Mengapa Promosi Di Internet.”

  1. Salam Masrule

    Pengiklanan diinternet merupakan satu kaedah yang sungguh mejimatkan jika kena pada teknik pemasarannya serta dapat merentasi masa dan sempadan dunia dan boleh dilakukan secara autopilot pula.

  2. Betul tu…namun seseroang itu perlu mempunyai pengetahuan dan sedikit modal untuk berjaya dalam mempromosikan dan mengiklankan produk mereka.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.