Jun 032010
 
shutterstock_13821622

Apabila anda menjalankan apa-apa perniagaan pun, kesilapan mudah sangat dilakukan., ini kerana anda tidak mempunyai pengalaman menjalankan perniagaan sebelum ini.

Itu adalah lebih baik daripada anda tidak mencubanya langsung.

Kesilapan yang berlaku biasanya adalah kesilapan yang biasa dilakukan oleh mana-mana pengusaha terutama pengusaha dirumah seperti anda. Oleh yang demikian saya akan menyenaraikan beberapa kesilapan yang biasa berlaku, dan anda boleh cuba untuk mengelaknya.

Berpendapat bahawa skill yang ada tidak diperlukan langsung.

Katakan anda tidak tahu langsung tentang pengurusan rekod akaun atau katakan anda tidak tahu untuk sekurang-kurangnya mengambil pusing aliran keluar masuk wang anda.

Perkara seperti ini tidak sepatutnya dibiarkan. Dibiarkan disini bermaksud anda tidak mahu ambil tahu perkara-perkara tersebut dengan menyerahkan perkara tersebut kepada sebagai contoh membayar kepada akauntan. Pengurusan akaun sepatutnya perlu anda ketahui, supaya anda dapat mengetahui perjalanan syarikat.

Tidak menguruskan masa.

Bekerja dari jam 9 hingga 5 adalah waktu bekerja untuk mereka yang dibayar gaji. Apabila anda menjalankan perniagaan dirumah, masa boleh jadi tidak menentu.

Tidak ada orang yang melarang anda supaya mesti bekerja dari jam 9 hingga 5.

Anda perlu menyiapkan jadual anda setiap hari, setiap minggu, setiap bulan dan setiap tahun sendiri! Pastikan jadual tersebut perlu anda ikuti dan pastikan setiap masa perlu memberikan hasil.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.