Dec 272009
 

4 Tip Penyediaan Sebelum Menulis Surat Jualan.

Supaya anda tidak tertekan dalam menghasil surat jualan, adalah lebih elok jika anda mengmalalkan tipsyang saya beri ini.

(1.) Sematkan dalam fikiran bahawa proses untuk menulis surat jualan ini tidak diajar dalam mana-mana kursus di universiti. Oleh yang demikian, ianya memerlukan banyak perkara yang perlu dipelajari.

(2.) Sentiasa berfikiran untuk menjual dan hasilnya, penulisan surat jualan yang bersandarkan kepada jualan. Maknanya ayat yang dihasilkan pasti akan menjurus kepada ayat berbaur jualan.

(3.) Tulis apa yang anda fikirkan, ini kerana idea akan datang mencurah-curah selepas itu. Tangan anda pasti tidak berhenti menaip, itu lah keseronakan yang diperolehi apabila menjadikan penulisan sebagai pemangkin kepada semua perkara.

(4.) Elakkan daripada untuk menulis seperti seorang pakar, kerana ia akan menganggu idea penulisan surat jualan. Apabila anda menulis seperti seorang pakar walaupun anda masih belum menjadi pakar, penulisan anda pasti akan terbantut disebabkan ayat yang ditulis dirasakan tidak seperti pakar.

Tip penyediaan ini di harap dapat memberikan anda perangsang kepada anda sebelum menulis surat jualan. Ini kerana anda perlu tahu bahawa bukan senang untuk menulis surat jualan yang menjual.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.